Kirjaudu sisään
My logo

Ajankohtaista

Yhdistys mediassa

Kilpirauhaskentän tapahtumia

Yhdistyksen tapahtumiaYhdistyksen tapahtumia

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidon oppiriita potilaiden näkökulmasta

(Teimme eduskuntavaaleja ajatellen alla olevan tiivistelmän, jonka toivoisimme saavuttavan mahdollisimman monen vaaliehdokkaan: )

­­­­Diagnoosin ja lääkkeen saaneita kilpirauhaspotilaita on maassamme yli 330 000. Jostain syystä tätä ei pidetä kansansairautena. Arvioidaan, että diagnosoimattomia on vielä noin 200 000 kpl. Näistä jopa 38 % ei saa apua vakiohoidosta. Niitä lääkäreitä, jotka haluavat hoitaa paremmin, vainoavat Valvira ja Endokrinologiyhdistys.

Prosessin kulku

 1. Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa on kaksi koulukuntaa, myös endokrinologit ovat jakautuneet, eli kyseessä oppiriita
 2. Valvira on osallistunut oppiriitaan
 3. Valvira rajoittaa toisen koulukunnan lääkäreiden ammatinharjoittamisoikeuksia
 4. Kaikki lääkärit eivät enää uskalla diagnosoida eivätkä uusia reseptejä
 5. Kymmenet tuhannet potilaat ovat hädässä:

Lääkäreitä ja lääkkeitä haetaan ulkomailta

Työkyvyttömyyttä, itsemurha-ajatuksia

Parisuhteita kariutuu, perheitä hajoaa

Ihmisiä putoaa työelämästä sosiaalisten tukien varaan

Yhteiskunnalle tämä tulee erittäin kalliiksi

Oppiriita

 • Endokrinologit eivät halua tietää eivätkä kertoa uusista tutkimuksista. Siksi on perustettu blogi http://hypotyreoosi.wordpress.com
 • Endokrinologit kirjoittivat oman ”suosituksen”. Suomessa lääkäriseura Duodecim laadituttaa Käypä hoito-suositukset. Kilpirauhassairauksille ei ole Käypä hoito-suositusta.
 • Endokrinologiyhdistys pyysi Palveluvalikoimaneuvostolta lausuntoa T3-hormonia sisältävien lääkkeiden käytöstä. Palko antoi kiireellisenä YHDISTYKSELLE lausunnon vastoin mandaattiaan. Lausunto ei siksi ole validi. Palko ylitti valtuutensa. Eduskunnan oikeusasiamies moitti tästä palkoa 22.12.2017.
 • Sairaanhoitopiirit ja viranomaiset ovat ottaneet nämä epäviralliset lausunnot käyttöönsä suosituksina.
 • Potilaita jätetään hoitamatta, jopa muissa kuin kilpirauhasvaivoissa, ja jopa raskausaikana, jos he käyttävät muita kilpirauhashormonivalmisteita kuin tyroksiinia.
  • Missä muussa sairaudessa kielletään turvallisten ja sallittujen lääkkeiden käyttö sairauden hoidossa? Koskaan ennen ei Suomessa ole seitsemän lääkäriä saanut rajoitusta harjoittaa ammattiaan määrättyään lääkettä, joka on tarkoitettu juuri siihen vaivaan, mihin lääkäri sen määräsi. Lisäksi tutkinnan alla on lukuisia lääkäreitä.

   FDA on luokitellut kaikki ko. lääkkeet turvallisiksi raskausajan käyttöön.